Nl test
NL test

Over ons

HÉ! SAM EN TOM HIER.


Het Idee
In de zomer van 2018 kreeg Sam van zijn moeder een mooi gevulde plantenbak cadeau die zo aan de balkonreling kon worden opgehangen. Dat was verrassend gaaf! In rap tempo stond het hele balkon in bloei; 'The gift that keeps on giving!'

De komst van planten op het balkon had een indrukwekkend effect. Het balkon veranderde in een sfeervolle plek die steeds vaker gebruikt werd en daarbij het uitzicht vanuit de woonkamer opvrolijkte.

Sam ging zich meer verdiepen in bloemen en planten, en deed kennis op bij kwekers. Naast zijn fulltime baan ging hij op kleine schaal zelf aan de slag met het vullen van plantenbakken die hij verkocht op markten en via zijn website. Vanuit diverse hoeken bleek er interesse te zijn in een service voor mooie planten op het balkon.

In Tom vond Sam een enthousiaste compagnon waarmee het idee uitgroeide tot de professionele service waar Upperbloom nu voor staat.

Samen met onze kwekers en vakspecialisten ontwikkelen wij elk seizoen nieuwe samenstellingen voor de plantenbakken om zo onze gebruikers elk seizoen weer te verrassen.

Verantwoord ondernemen
Naast het leveren van de beste plantenservice voor het balkon, denken wij ook na over de impact die wij maken als Upperbloom.

Circulair
De basis van ons service model is circulariteit – het maximaliseren van herbruikbaarheid en minimaliseren van afval. Zo maken wij uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur. Hierdoor zijn wij in staat om onze producten, zoals de plantenbakken, die onder andere gemaakt zijn van gerecycled plastic, te hergebruiken. Ook de planten die terugkomen na een wissel, worden hergebruikt of gecomposteerd.

Sociaal
Wij werken samen met een kweker die oog heeft voor de kwetsbare mensen in onze samenleving. De werkzaamheden, zoals het vullen, verzorgen en opkweken van de plantenbakken, blijken zeer geschikt te zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij zijn er van overtuigd dat een mooi balkon met planten bijdraagt aan het woongenot en de sociale cohesie in de buurt. Zo hebben wij gemerkt dat planten op het balkon bewoners stimuleren om meer gebruik te maken van hun buitenruimte en dat buurtgenoten enthousiast worden om meer groen in huis te halen.

We zijn apetrots op het product waar we mee werken; een levend product dat alleen maar mooier wordt naarmate het verder groeit.

Tot op de dag van vandaag staan we zelf op het balkon bij onze gebruikers. Zo leren we van eerste hand hoe we onze service kunnen verbeteren. We staan altijd open voor ideeën of advies.

Tot snel!

Sam en Tom.